ORTAOKULLAR ARASI EN İYİ CÜMLE/AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

MARDİN

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİLİMİZİNZENGİNLİKLERİPROJESİ

"Gönül Çalab'ınTahtı:Açıklamalı Yunus EmreSözlüğü "ORTAOKULLAR ARASI EN İYİ CÜMLE/AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ''

25.01.2024 28

MARDİN

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİLİMİZİNZENGİNLİKLERİPROJESİ

"GönülÇalab'ınTahtı:AçıklamalıYunusEmreSözlüğü"ORTAOKULLAR ARASI EN İYİ CÜMLE/AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

YARIŞMANINAMACI,KONUSU

Madde-1

AMAÇ:Bir dilde sözlerin bütünü; “söz hazinesi, söz dağarcığı, kelime hazinesi, kelime kadrosu vokabüler”olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

KONU: Dilimizin Zenginlikleri Projesi Eylem Planı Ortaöğretim Kademesi , Aralık Ayı Etkinlikleri Kapsamında Öğrencilerin "Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğünden Seçilecek En Az Üç Kelimenin Yer Alacağı Anlamlı Bir Cümle Ve Afiş Oluşturması Beklenmektedir.

HEDEFKİTLE

Madde-2

YarışmanınhedefkitlesiMillîEğitimBakanlığınabağlıresmî/özeleğitimöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan ortaokul öğrencileri.

"GönülÇalab'ınTahtı:AçıklamalıYunusEmreSözlüğü"       ENİYİCÜMLE/AFİŞ YARIŞMASI KATILIM AŞAMA VE ŞARTLARI

Madde–3

1.   Yarışmayailimizgeneliresmiveözelortaokulöğrencilerikatılabilir.

2.   Öğrenciler yarışmayayalnızca1CümleVeAfişilekatılabilir.

3.    "GönülÇalab'ınTahtı:AçıklamalıYunusEmreSözlüğüöğrencilerlepaylaşılır.

4.   ÖğrencilerdenYunus Emre sözlüğünden seçilecek en az üçkelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturması istenir.

5.Afişler35x 50ebadındakiresim kâğıdınayazılmalıdır.

6.Afişlerinkelimesayısı3-12kelimearasındaolmalıdır.12kelimedendahauzuncümlelerödül alamazlar. mesajlar net anlaşılır şekilde verilmelidir.

7.Afişlerinhiçbir bölümündereklamiçerikliveya birsponsora aitolabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel veya yazılı içerik kullanılmamalıdır.

8.   Hersınıfiçinsınıfın eniyicümlesi/afişi seçilir.

7.  Sınıflarıneniyicümleleriarasındanokulun eniyi cümlesi/afişi seçilir.

8.   Okulların en iyi cümleleri ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderilir ve ilçenin en iyi cümlesi/afişi seçilir.

8.    İlçelerin en iyi cümlesi/afişi il millî eğitim müdürlüklerine gönderilir ve ilin en iyi cümlesi/afişi seçilir.

9.  Herilçekendiokullarıarasındayarışmayıdüzenleyecek,okulkomisyonlarıokulbirincilerini seçerek ilçe yarışmasına göndereceklerdir. İlçelerde, ilçe komisyonu ilçe birincilerini seçerek, ilçe birincilerini il yarışmasına göndereceklerdir. İl yarışmasında dereceye giren eserler ödüllendirilecektir.

10.  Afişlerinarkakapakiçsayfasınaöğrencininadı-soyadı,okuluveilçesi yazılacaktır.

DEĞERLENDİRMEKRİTERLERİVEPUANLAMA

Madde–4

Cümle/AfişDeğerlendirmeKriterleri

Puan Derecesi (En Fazla)

Temayauygunluk

Yaratıcılıkveözgünlük

Teknikkullanımıvesanatsaldeğer

TOPLAM

ESERLERİNDEĞERLENDİRİLMESİ

Madde–5

1.   OrtaokulveLisekategorileriayrıayrıdeğerlendirilecektir.

2.Yarışmaya    katılan    eserler;    ilçelerde    İlçe    Eser  İnceleme   Komisyonu  tarafından değerlendirilecektir.

3.İl Eser İnceleme Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda il birincisi eser belirlenecektir.

ESERLERİNÖDÜLLENDİRİLMESİ

Madde–6

1.   İlçelerdedereceyegirenilk3öğrencininödülüİlçeMilliEğitimMüdürlüğütarafından verilecektir.

2.  İlEserİncelemeKomisyonutarafındanyapılacakdeğerlendirmesonucundailbirincisiolan öğrencinin ödülü İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecektir.

YARIŞMATAKVİMİ

Madde–7