Dilimizin Zenginlikleri Projesi Sözlük Tasarım Yarışması

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz, sözlüklerin nasıl tasarlanabileceği konusunda bilgi sahibi olur. Sözlük tasarımı, öğrencilerimizin dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlar.

Öğretmen ve öğrencilerce, klasik eserler okumaları ile öğrenilen yeni öğrenilen kelimeler ile ilgili sözlük tasarımı yapıldı. Öğrenciler, kendi tasarladıkları sözlükleri jüriye sundular. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda birinci, ikinci ve üçüncü dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Bu yarışmayla öğrenciler, sözlüklerin nasıl tasarlanabileceği konusunda fikir sahibi oldular. Öğrencilerimizin dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağladı.

Birinci olan sözlük ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan sözlük Tasarımı Yarışmasına katılım sağlandı.

17.01.2024 32

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Sözlük Tasarım Yarışması